Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

 
 

Soft Facturare contracte, Facturi recurente

 

Modulul de contracte este ideal pentru prestatorii de servicii care facturează periodic pe baza unor contracte. Este disponibil doar în versiunea Soft Facturare Profesional. Modulul de contracte suportă un număr nelimitat de înregistrări.

 

Funcționare:
- introduceți datele contractului: client, obiectul contractului, valoarea contractului fără TVA, valuta în care este încheiat contractul, perioada dintre facturi, data emiterii primei facturi și procentul de penalități stabilit. Programul afișează automat: termenul scadent al ultimei facturi emise conform contractului, zilele de întârziere la achitarea uneia sau mai multor facturi recurente și valoarea totală a penalităților pentru toate facturile neachitate emise conform contractului.
- programul va avertiza prin marcarea cu alta culoare a înregistrării contractului care a ajuns sau a depășit data de emitere a facturii. De asemenea programul va afișa în agenda din fereastra de start un mesaj "CONTRACT de facturat clientului ... pentru ... în valoare de ...".
- pentru emiterea facturii apăsați butonul "Emit factura" din dreptul contractului pe care doriți sa îl facturați. Dacă contractul este nemarcat, atunci nu veți putea emite factura cu o dată anterioară termenului de facturare decât dacă modificați în prealabil data. La emitere factură se transferă automat penalitățile până la data facturării și opțional textul cu datele despre facturile la care s-au calculat penalități.
- dacă contractul este încheiat în altă valută decât RON, atunci pentru facturare este necesar să introduceți paritatea. Paritatea poate fi introdusă manual în fereastra de Contracte sau preluată automat de la BNR (dacă aveți conexiune la internet). La emiterea facturii, veți fi întrebat dacă doriți și transferarea textului "Curs valutar: ....... " în textul opțional din factura. Pentru definitivarea facturii mai este necesară doar alegerea modalității de plată.
- După emiterea facturii, termenul următoarei facturări este actualizat cu perioada de facturare. Dacă termenul următor depășește ziua curentă, atunci marcajul va dispărea.

Calculul penalităților - programul calculează automat penalitățile

Exemplu de calcul al penalităților pentru un abonament lunar de 100 lei (TVA inclus)

  • Numărul de zile de întârziere este calculat automat și reprezintă diferența dintre ziua facturării curente și ziua termenului scadent al facturii anterioare neachitate (inclusiv). Furnizorul are posibilitatea să ofere perioade de grație la fiecare facturare.
  • La penalități nu se adaugă TVA.
  • După cuim se poate observa din ecemplul de mai jos nu se percep penalități la penalități, penalitățile sunt calculate la valoarea abonamentului și nu la valoarea facturii neachitate.

Total penalități = nr. zile de penalități * % penalități (introdus de dvs. în modulul de contracte)

 
prima facturare
 


a doua facturare

A doua facturare


Procent penalități introdus: 0,50% / zi întârziere
Valoarea abonamentului: 80,65
Data scadentă ultima factură: 10.11.2014
Data facturării curente: 01.12.2014
Nr. zile de penalități: data facturării curente - data scadentă ultima factură= 21 zile
Nr. abonamente neachitate: 1
Total valoare penalități: nr. zile penalități * nr. abonamente neachitate * valoarea abonamentului * procentul de penalități = 8,47
a treia facturare

A treia facturare

Totalul zilelor de penalități = (data facturii curente - ultimul termen scadent) * nr de abonamente neachitate.

Totalul penalităților este egal cu penalitățile de prima factură + penalitățile de la a doua factură.

Penalitățile de la prima factură: Se iau in considerare penalitățile care s-au mai adunat de la termenul scadent al ultimei facturi cu penalități.

Penalitățile de la a doua factură: Se iau in considerarea zilele de penalități de la termenul scadent până la data facturării curente.

Procent penalități introdus: 0,50% / zi întârziere
Valoarea abonamentului: 80,65 + 80,65
Data scadentă ultima factură: 10.12.2014
Data facturării curente: 01.01.2015
Nr. zile de penalități: data facturării curente - data scadentă ultima factură = 22 zile
Nr. abonamente neachitate: 2
Total valoare penalități: nr. zile penalități * nr. abonamente neachitate * valoarea abonamentului * procentul de penalități = 17,47


a patra facturare

A patra facturare


Totalul zilelor de penalități = (data facturii curente - ultimul termen scadent) * nr de abonamente neachitate.

Totalul penalităților este egal cu penalitățile de prima factură + penalitățile de la a doua factură.

Penalitățile de la prima factură: Se iau in considerare penalitățile care s-au mai adunat de la termenul scadent al ultimei factuzri cu penalități.

Penalitățile de la a doua factură: Se iau in considerarea zilele de penalități de la termenul scadent până la data facturării curente.

Procent penalități introdus: 0,50% / zi întârziere
Valoarea abonamentului: 80,65 + 80,65 + 80,65
Data scadentă ultima factură: 10.01.2015
Data facturării curente: 01.02.2015
Nr. zile de penalități: data facturării curente - data scadentă ultima factură = 22 zile
Nr. abonamente neachitate: 3
Total valoare penalități: nr. zile penalități * nr. abonamente neachitate * valoarea abonamentului * procentul de penalități = 26,61
 

Harta site - Sitemap | © 2019 | Program facturare