Soft Facturare - detalii programe

 

Noutăți în versiunea Soft Facturare Profesional 7.0, lansată pe 29.08.2015 și Soft Facturare Standard 7.0, lansată pe 28.09.2015:

Conform Codului Fiscal în vigoare publicat în 2014, pe documentele fiscale sunt obligatorii urmatoărele informații: denumire furnizor, adresa furnizor, cod fiscal furnizor, denumire client, adresa client, cod fiscal client. Prin urmare celelalte câmpuri sunt opționale: nr. de înregistrare Registrul Comerțului, conturi bancare, date delegat, mijloc de transport, capital social, punct de lucru, telefon, email, web, ștampila, data și ora expedierii.

Avantaje: Puteți afișa exact câmpurile opționale pe care le doriți și puteți economisi hârtie, avantaj important mai ales pentru documentele tipărite pe rola de hârtie Tot pentru a micșora lungimea hârtiei consumate, în cazul documentelor tipărite pe rola termică în format vertical, am redus spațiul ocupat de fiecare produs în parte cu 3 rânduri. Am eliminat rândurile "Poz" și "Produs", am așezat pe același rând numărul curent cu denumirea produsului și cantitatea cu unitatea de măsură. În cazul neplătitorilor de TVA, am eliminat rândul gol rămas după ascunderea TVA-ului.

Conform proiectului de Cod Fiscal 2015, TVA-ul se va reduce la 20% începând cu 01.01.2016. Versiunea nouă include în listele de la Cota TVA și valoarea de 20%.

Programul este compatibil și cu Windows 10.

Prezentare și comparație între versiuni:

Caracteristici de bază
Freeware / Lite
Standard
Profesional
- program de facturare portabil. Programul nu necesită instalare ci doar MS Access sau bibliotecile de rulare MS Access. Puteți factura de pe memory stick
da
da
da
- tipărește facturi, avize, proforme, chitanțe și dispoziții de încasare pe imprimante termice cu rola de hârtie având lățimea între 45 mm și 120 mm
nu
da
da
- modele de facturi
1
3
6
- tipărește documente fiscale și nefiscale goale în toate formatele A4 disponibile (pentru a putea fi completate manual, pe teren). Documentele goale conțin linii punctate la datele clientului, nu au dată, nu au număr, au doar serie (seria înregistrată).
nu
da
da
- emite facturi plătitor TVA (cu 24%)
da
da
da
- emite facturi neplătitor TVA / plătitor TVA (cu orice cotă)
da
da
da
- posibilitate de salvare a facturii în proforme
nu
da
da
- emite facturi proforme. Posibilitate de transfer în facturi și avize
nu
da
da
- posibilitatea emiterii de facturi proforme în valută (EUR, USD, GBP) și conversia automată în lei pentru facturare
nu
da
da
- emitere de chitanțe la facturare sau pentru încasări ulterioare
da
da
da
- emitere de dispoziție de încasare
nu
da
da
- emitere de chitanțe pe bază de dispoziție de încasare
nu
da
da
- emitere de avize de însoțire a mărfii. Posibilitatea de transfer în facturi cu emitere de factură pe baza avizului.
nu
da
da
- posibilitatea emiterii de avize de însoțire a mărfii fără preț
nu
da
da
- evidență clienți
da
da
da
- evidență produse + comentariile dvs.
da
da
da
- memorare unitate de măsură pentru fiecare produs
da
da
da
- cod produs vizibil în formularul Produse, în toate controalele referitoare la produs și opțional în documente emise (facturi, avize, proforme)
nu
da
da
- evidență facturi emise în format listă
da
da
da
- opțiune de vizualizare a TVA-ului, procentual sau valoric, în lista de facturi. Export listă de facturi (în Excel, text sau csv) cu TVA-ul încasat total sau parțial.
nu
da
da
- evidență facturi emise în format factură cu vizualizarea produselor facturate
nu
da
da
- modificare informații factură emisă: data, client, produse, prețuri
nu
nu
da
- modul de încasări ulterioare într-o singură tranșă doar cu chitanță de calculator
da
da
da
- modul de încasări ulterioare în oricâte tranșe cu orice modalitate de încasare
nu
da
da
- evidență chitanțe emise
da
da
da
- evidență încasări
nu
da
da
- în funcție de suma încasată, programul tipărește pe factură "achitat integral" sau "achitat parțial"
da
da
da
- evidență facturi neachitate
nu
da
da
- evidență contracte și facturare recurentă
nu
nu
da
- anulare factură
da
da
da
- tipărire factură anulată cu textul "Factura este anulată"
da
da
da
- anulare chitanțe
da
da
da
- retipărire documente emise
da
da
da
- stornare factură emisă
nu
da
da
- refacturare din formularul de Facturi emise cu păstrarea datelor mai puțin număr și data curentă
nu
da
da
- posibilitatea introducerii produselor pe oricâte rânduri în facturi, avize, proforme în limita a 255 de caractere
da
da
da
- posibilitatea introducerii cantității cu oricâte zecimale
da
da
da
- memorarea opțiunilor folosite la completarea ultimei facturi
da
da
da
- posibilitatea de adăugare a unui text în subsolul facturii
nu / da
da
da
- memorarea fără înregistrare a ultimei facturi completate
nu
da
da
- memorarea persoanelor care emit facturi (nume + CNP)
da
da
da
- introducerea prețului produsului / serviciului cu sau fără TVA
da
da
da
- calcul discount prin scăderea prețului de bază
da
da
da
- calcul discount cu generare de rând nou
nu
da
da
- programul oferă posibilitatea introducerii datelor cu ajutorul mouseului sau doar cu tastatura inclusiv pentru tipărire, vizualizare sau înregistrare.
da
da
da
- verificator corectitudine completare pentru facturi, avize, proforme, dispoziții de încasare, cu atenționare explicită a greșelii
da
da
da
- posibilitatea de modificare a datelor firmei dvs. cu excepția denumirii societății, a codului fiscal și a seriilor pentru facturi și chitanțe care au fost stabilite la activare
da
da
da
- mențiuni TVA conform Cod Fiscal 2013 - toate cele 7 cazuri: nespecificat pentru neplătitorii de TVA sau cei care sunt peste pragul din lege, TVA la încasare, taxare inversă, autofactură, regimul marjei - bunuri second hand, regimul marjei - opere de artă, regimul marjei - obiecte de colecție și antichități, regimul marjei - agenții de turism.
da
da
da
- raport financiar - contabil "Jurnal de vânzări"
nu
da
da
- backup manual sau automat la data și perioada stabilită
nu
da
da
 
 
 
 
Caracteristici speciale
 
 
 
- programul de facturare recunoaște versiunea de Windows și versiunea de Access și întreabă utilizatorul dacă vrea să elimine avertismentele de securitate de la deschiderea programului indiferent daca rulează pe Microsoft Access sau bibliotecile de rulare
da
da
da
- designul interfeței se adaptează automat la sistemul de operare folosit (windows XP / Vista / 7 / 10).
da
da
da
- programul este optimizat pentru toate rezoluțiile începând cu 1024x768 sau mai mari
da
da
da
- posibilitatea de modificare a fonturilor documentelor (Facturi, Avize, Chitanțe, Dispoziții încasare, Proforme) în format A4. Puteți modifica mărimea fontului, tipul fontului, bold și italic pentru fiecare secțiune a documentului în parte (denumirea firmei, datele firmei, tipizat și produs).
nu
da
da
- manager propriu de ferestre - toate formularele se deschid la o dimensiune proportionala cu dimensiunea ecranului. Ulterior dvs. puteti sa redimensionati ferestrele cum doriti. În mod proporțional cu fereastra se redimensionează și repoziționează câmpurile, etichetele și controalele din formular.
nu
da
da
- agendă în meniul de start cu facturile de încasat și contractele de facturat evidențiate cu culori diferite
nu
nu
da
- căutare inteligentă: produsele și clienții pot fi găsiți rapid doar prin tastarea unor caractere consecutive din denumire, cod sau CIF.
nu
da
da
- modul calendar disponibil la dubluclick pe câmpurile de tip dată: la lansare afișează data din câmp, la închidere actualizează câmpul cu data din calendar. Accessul 2007 sau versiunile superioare oferă propriul calendar care va apărea adăugat în dreapta câmpului corespunzător de tip dată.
nu
da
da
- puteți personaliza documentele în format A4 (facturi, avize, proforme și chitanțe) alegând care din câmpurile opționale să fie vizibile pentru fiecare categorie de documente în parte: Nr. Reg. Com. furnizor, trei conturile bancare diferite, Punct de lucru, capital social, telefon, email, web, nr. Reg. Com. client, cont bancar client, date delegat, mijloc de transport, date privind expedierea, stampila
nu
da
da
- puteți personaliza documentele tipărite pe rolă termică (facturi, avize, proforme și chitanțe) alegând care din câmpurile opționale să fie vizibile pentru fiecare categorie de documente în parte: Nr. Reg. Com. furnizor, trei conturile bancare diferite, Punct de lucru, capital social, telefon, email, web, nr. Reg. Com. client, cont bancar client, date delegat, mijloc de transport, date privind expedierea, stampila
nu
da
da
- posibilitatea de transformare a proformelor în orice document similar ne-fiscal. Respectând formatul, puteți să vă creați propriile documente ne-fiscale. Funcția este disponibilă în Configurare -> Opțiuni. Transformarea implică modificarea butonului din meniul de start, a butonului din bara de meniu, a denumirii și titlului ferestrei de introducere a proformelor, a denumirii și titlului printului.
nu
nu
da
- opțiune de ascundere a datelor firmei dvs pe printul de proforma. Funcție disponibilă în Configurare -> Opțiuni.
nu
nu
da
- număr inteligent de zecimale: în cazul în care introduceți prețul cu tot cu TVA, programul de facturare extrage prețul fără TVA cu exact atâtea zecimale câte are nevoie pentru a păstra exactitatea calculului în factură. Nu este nevoie să setați dvs. manual numărul de zecimale.
da
da
da
- posibilitatea adăugare de logo și de fundal diferit pentru fiecare tip de factură și proformă
nu
da
da
- facturi, avize, proforme pe mai multe pagini. Printurile de facturi, proforme și avize se pot extinde pănă la 3 pagini A4. Paginile sunt numerotate la subsol împreună cu seria și numărul facturii. Subsolul se poziționează automat în partea de jos a ultimei pagini;
da
da
da
- opțiune de completare automată a prețului la facturi, avize, proforme în funcție de: ultimul preț la care a fost facturat produsul
nu
da
da
- opțiune de completare automată a prețului la facturi, avize, proforme în funcție de: ultimului preț la care a fost facturat produsul clientului ales de dvs
nu
nu
da
- posibilitatea facturării cu preț 0 (doar în cazul în care ați bifat opțiunea "Permit facturarea cu preț 0")
nu
da
da
- posibilitatea facturării cu cote diferite de TVA pe aceeasi factură (doar în cazul în care ați bifat opțiunea "Permit cote diferite de TVA")
nu
da
da
- posibilitatea de tipărire a facturilor și avizelor în 1, 2 sau 3 exemplare, la o singură apăsare a butonului "Imprimare directă"
nu
da
da
- posibilitatea de tipărire a facturilor în 1, 2 sau 3 exemplare, la o singură apăsare a butonului "Imprimare directă" cu alegerea culorilor pentru fiecare exemplar în parte
nu
nu
da
- posibilitatea de printare și memorare a unui text suplimentar pe 1, 2 sau 3 rânduri pe facturi, avize, proforme - ex. curs valutar, garanție, conform avizului, conform proformei, etc. Textul opțional poate fi generat automat sau introdus manual.
nu
da
da
- posibilitate de arhivare a facturilor până la o dată anume
nu
da
da
- posibilitate de arhivare a facturilor după serie, emitent și facturi anulate
nu
nu
da
- lucru în rețea cu sincronizare manulă sau automată
nu
da
da
- modul de validare IBAN și CNP
nu
da
da
- facilitatea de ascundere a clientului sau a produsului din listă - dacă considerați că un client sau un produs nu mai este de actualitate, dar totuși nu doriți să îl ștergeți, dispuneți de o bifă în modulul de clienți și produse, pentru ascunderea din listă. Dacă bifați, clientul sau produsul nu va apărea în liste și nici nu va fi recunoscut după primele caractere tastate. Daca debifați produsul sau clientul redevine vizibil.
nu
da
da
- modul avansat de calcul: pe bază de discount procentual sau valoric, preț unitar cu discount aplicat cu sau fără TVA, valoare cu discount aplicat cu sau fără TVA, pentru fiecare produs în parte și/sau pentru toată factura.
nu
nu
da
- posibilitatea tipăriri a 3 chitanțe color pe A4
nu
nu
da
- preluarea automată de pe internet a datelor clientului, în funcție de CUI
nu
nu
da
- preluarea automată a cursului BNR de la cotația curentă la patru cotații anterioare
nu
nu
da
- grafice "Top 10 clienți", "Top 10 produse cantitativ" accesibile din formularele Situație2 și Produse
nu
da
nu
- rapoarte manageriale "Top 10 clienți", "Toți clienții", "Fișa Clientului", "Top 10 produse cantitativ", "Top 10 produse valoric", "Situație generală produse vândute cantitativă", "Situație generală produse vândute valorică", "Situația vânzărilor pe agent", "Evoluția lunară a vânzărilor la un anumit produs", "Situația datornicilor calculați după toate facturile neîncasate sau numai după facturile neîncasate cu termen depășit", "Fișa client", "Cumpărătorii unui anumit produs", "Raport zilnic de vânzări"
nu
nu
da
- posibilitatea de asociere a fiecărei încasări cu documentul justificativ. Încasările efectuate cu chitanță de calculator sunt generate de program. Încasările efectuate prin alte mijloace (bon fiscal, chitanță de mână, OP, etc), pot fi scanate și asociate cu încasarea respectivă. Imaginile asociate încasărilor pot fi schimbate sau eliminate.
nu
da
da
- posibilitatea definirii unui șablon în format A4 pentru printarea facturilor pe tipizat - Fiecare câmp se poate poziționa și redimensiona folosind doar mouse-ul; Deasemenea aveți acces la poziționarea și redimensionarea cu precizie a fiecărui câmp (lățime, înălțime, stânga, sus) și a fontului (tip, mărime, înclinație, grosime); Evidențierea zonelor printabile în șablon; Eroare explicită a controlului care depășește zona tipăribilă A4. Funcție de revenire la poziția și dimensiunile implicite.
nu
nu
da
- posibilitatea definirii unui șablon în format A4 pentru printarea avizelor pe tipizat - Fiecare câmp se poate poziționa și redimensiona folosind doar mouse-ul; Deasemenea aveți acces la poziționarea și redimensionarea cu precizie a fiecărui câmp (lățime, înălțime, stânga, sus) și a fontului (tip, mărime, înclinație, grosime); Evidențierea zonelor printabile în șablon; Eroare explicită a controlului care depășește zona tipăribilă A4. Funcție de revenire la poziția și dimensiunile implicite.
nu
nu
da
- posibilitatea definirii unui șablon în format A4 (portret sau landscape), A5 (portret sau landscape) sau DL (portret sau landscape) pentru printarea plicurilor - se pot configura elementele tipăribile tip text (poziție, dimensiuni, tip font, mărime font, îngroșat, italic, vertical/orizontal, vizibil) și logo (poziție, dimensiuni, vizibil). Evidențierea zonelor printabile în șablon; Eroare explicită a controlului care depășește zona tipăribilă A4
nu
nu
da
- ferestre pop-up cu transparență configurabilă în 10 trepte (de la 100% opac la 100% transparent) care se deschid în funcție de poziția din care sunt apelate
nu
nu
da
- fereastră info disponibilă la click dreapta cu informații suplimentare despre client, produs, dată, CNP, IBAN, etc.
nu
nu
da
- iconițe pentru fiecare fereastră a programului (dacă doriți puteți să vă creați propriile iconițe personalizate)
nu
nu
da
- vizualizarea tip tabel (Datasheet view) pentru Produse, Situatie 2 și Încasări. Modul de lucru în vizualizarea tip tabel este similară cu Excelul, coloanele se pot redimensiona, muta, ascunde, se pot face selecții pe arie care pot fi copiate în excel sau exportate, etc.
nu
da
da
- comenzi care se pot lansa la cu click dreapta mouse. În funcție de poziția de unde se apasă click dreapta, sunt disponibile următoarele comenzi: Pentru formulare: Deschidere Clienți, Mai multe informații, Ajutor Soft Facturare, Vizualizare tip formular, Vizualizare tip tabel, Sortează crescător, Sorteză descrescător, Filtru după selecție, Scoate filtru/sortare, Ascunde coloana, Arată coloana, Copy, Export, Trimite în mail (ca atasament), Vizualizare factura, Printare factura, Deschide factura emisa / Operează încasare, Vizualizare încasări la factura Pentru rapoarte: Printrare la imprimanta implicită, Alege imprimanta, Export.
nu
da
da
- datele sunt exportate în formatele uzuale: Excel - xls, text - txt, text formatat - csv, format xml, format html, format MS Access, pentru a putea fi folosite cu ușurință sau importate în orice program de contabilitate.
nu
da
da
- update online
nu
da
da
 
 
 
 
Preț
0 / 50 LEI
100 LEI
180 LEI
 

Testat în:

Windows 2000

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Windows 10

Access 2003

Access 2007

Access 2010

Access 20013

biblioteci de rulare

Aplicația este îndelung verificată și testată, optimizată pentru viteza de lucru și funcționare, confortabilă la utilizare, sigură în ceea ce privește datele introduse și stocate. (vezi detalii la http://www.softfacturare.ro/program-facturare-profesional/)

Am conceput "Soft Facturare" pentru ca să stați fără griji în ceea ce privește confidențialitatea datelor dvs. Acest program de facturare funcționează independent de o conexiune la internet.

Licențiere:

Licența este netransmisibilă și programul poate fi folosit doar de către firma pentru care a fost facturat. Firma noastră dispune de licență pentru dezvoltare și oferă clienților dreptul legal de folosire a bibliotecilor de rulare

Vom continua să perfecționăm, să actualizăm și să diversificăm produsele noastre software.

* Dacă ați achiziționat oricare dintre versiunile comerciale de Soft Facturare și doriți adăugarea sau modificarea unor caracteristici care se dovedesc utile și pentru ceilalți utilizatori, acestea vor fi incluse gratuit în program.

În acest sens așteptăm sugestiile dvs. la office@datasolv.ro sau prin completarea formularului de sugestii.

Harta site - Sitemap | 2007 - 2016 | Program facturare